Вести за индустријата

Превентивни мерки во производството на делови за печат на метал

2021-07-22
1. Редовно проверувајте ја основата за монтирање на грамофон и вградување на делови за печат за да се обезбеди коаксијална точност на горните и долните грамофони.

2. Деловите за хардверско печат треба строго да се проверат пред инсталацијата и нанесувањето, нечистотијата треба да се исчисти, а упатството за делови за печат на ракавот и калапот за леење треба внимателно да се проверат за добро подмачкување.

3. Со цел да се обезбеди работен век на деловите за цртање и компресија, пролетта на калапот, исто така, треба редовно да се заменува за да се спречи оштетувањето од замор на пружината да влијае врз употребата на деловите за печат за цртање.

4. При инсталирање на матрицата, персоналот за печат треба да користи алатки за производство на меки метали за да спречи оштетување на деловите за печат од удар и истиснување за време на процесот на инсталација.

5. Носењето на работ на удирања и делови од делови за печат треба да се прекине навреме и да се полира со време, во спротивно степенот на абење на работ на калапот брзо ќе се прошири, абењето на матрицата ќе се забрза, а квалитетот на печат и живот ќе умрат да се намали.





We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept